Intocht
       
     
Uittocht
       
     
Intocht
       
     
Intocht

Iedere november vertrekken Sinterklaas en zijn Pieten van de lokale tenniskantine 'Matchpoint' per (geblindeerde) bus naar de Berghaven in Hoek van Holland. Hier haast iedereen zich aan boord van de pakjesboot welke zich vervolgens verstopt in de mistige haven van Rotterdam om na 2 uur weer terug te keren. Bij aankomst wordt de pakjesboot als eerst tegemoet gevaren door de reddingsboot met daarop tientallen kinderen. 
In de berghaven zullen nog enkele duizenden kinderen en volwassenen de Sint verwelkomen en begeleiden naar het lokale Brinkplein. Daar bezoekt de Sint met enkele Pieten nog het  verzorgingstehuis.

Uittocht
       
     
Uittocht

Bijna uniek in Nederland is de uittocht van Sinterklaas in Hoek van Holland. Het traditioneel uitzwaaien van de Sint gebeurt ieder jaar op 6 december in het pikkedonker. Vanaf een lokale sportvereniging galoppeert de Sint op zijn witte schimmel, of wanneer deze geen zin heeft, achterin de politieauto samen met zijn Pieten door het dorp naar de Berghaven.  
Vanuit de berghaven varen de Sint en zijn Pieten, terwijl zij worden uitgezwaaid naar de Rotterdamse haven om na kinderbedtijd weer terug te keren.