't Hok 't Boek
15.00

''t Hok' verscheen in 2011 als fotoboek en vertelt in rauwe beelden hoe Westlandse jongeren zich in het weekend ophouden in hun kleine zelfgefabriceerde hokken. 
Het Westland zou er ongeveer 250 rijk zijn. Dat is verreweg de hoogste concentratie van hokken in Nederland. Ze zijn alleen lastig te vinden omdat ze zich bevinden in schuren, garages, koelcellen of zelfs letterlijk tussen de tomatenplanten.


In 96 pagina's komen drie typische Westlandse hokken vooorbij, genaamd 't Flessie,De Zuipkar en Het Tapvat; ieder gebouwd en bewoond door hechte vriendengroepen. 
We zien de jongeren zichzelf en elkaar op de proef stellen. Hormonen vliegen van links naar rechts door de kleine ruimtes, en ook over en weer tussen de jongens en meisjes. 


Het fotoboek is aangevuld met twee essays van jonge journalisten.
Fé Toussaint (1994), talentvol schrijfster voor dagblad Trouw schrijft over het puber zijn en hoe beïnvloedbaar je directe omgeving kan zijn.
Freek Schravesande, journalist voor NRC Handelsblad beschrijft de Westlandse politiek en hoe hokken binnen deze streek tot stand kwamen en officieel worden gedoogd.

Quantity:
Kopen (met creditcard)

Aanschaffen zonder creditcard?
Dit kan door 15 euro over te maken op  NL45INGB0007099222 | INGBNL2A t.a.v. Peter de Krom. Stuur me vervolgens een e-mail met je adresgegevens naar post@peterdekrom.com